Τα Τρίκαλα είναι ένας από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς για ολιγοήμερες διακοπές, κατάλληλος για διακοπές με την οικογένεια, τους φίλους ή τον σύντροφό σας. Τα Τρίκαλα, πρωτεύουσα του Νομού Τρικάλων, βρίσκονται στη Δυτική Θεσσαλία.

Οι μέρες στα Τρίκαλα είναι απλά μαγικές. Τα μαγευτικά τοπία, η παλιά πόλη, ο ποταμός Ληθαίος, τα μπαράκια, τα ταβερνάκια, η θερμή φιλοξενία των ανθρώπων, όλα τους θα σας χαρίσουν αξέχαστες εμπειρίες.

Ρομαντικές βόλτες στον ποταμό Ληθαίο – Κουρσούμ Τζαμί

Μία βόλτα στον ποταμό Ληθαίο θα σας χαρίσει υπέροχες φωτογραφίες για τη συλλογή σας, Οι πάπιες και οι κύκνοι θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους. Η διαδρομή 36 χιλιομέτρων με τις δέκα γέφυρες, που ενώνουν τις όχθες του, θα σας γοητεύσουν.

Μπορείτε να χαρείτε στιγμές πικ νικ με τους αγαπημένους σας, έχοντας τον γαλανό ουρανό και τα καταπράσινα δέντρα ολόγυρά σας. Στις όχθες του ποταμού Ληθαίου θα βρείτε το Κουρσούμ Τζαμί, το οποίο ιδρύθηκε από τον Οσμάν Σαχ το 16ο αιώνα. Η λέξη «κουρσούμ» σημαίνει μόλυβδος, από το μολυβδοσκέπαστο θόλο του. Το 1993 μάλιστα χαρακτη

Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το Βυζαντινό Κάστρο των Τρικάλων

Το Κάστρο χτίστηκε από τον Αυτοκράτορα Ιουστινιανό τον 6ο αιώνα μ.Χ και χωρίζεται σε τρία διαζώματα και αποτελείται από πέντε πύργους και μικρές πολεμίστρες. Προτού φτάσετε στο κάστρο, μπορείτε να δείτε από μακριά, το σήμα κατατεθέν του Κάστρου, που είναι ο Πύργος του Ρολογιού. Ο συγκεκριμένος πύργος χτίστηκε το 1936 και αγγίζει τα 33 μέτρα ύψος.

Περιπλάνηση στην Παλιά Πόλη

Η Παλιά Πόλη χωρίζεται σε δύο συνοικίες, το Βαρούσι και τα Μανάβικα. Το Βαρούσι ξεχωρίζει για τα στενά σου σοκάκια, τα αρχοντικά σπίτια, κατασκευασμένα τον 17ο και 19ο αιώνα και φυσικά για τις πολυάριθμες Βυζαντινές Εκκλησίες του, όπως η Αγία Επίσκεψη, η Αγία Μαρίνα, ο Άγιος Δημήτριος. Από την άλλη, τα Μανάβικα είναι μία συνοικία με κύριο χαρακτηριστικό την πέτρα.

Τα γραφικά πεζοδρόμια, τα πετρόχτιστα σπίτια, τα μπαράκια, τα ταβερνάκια και τα μανάβικα, από όπου πήρε το όνομά της η συνοικία, χαρίζουν μία μοναδική αύρα ζεστασιάς και θαλπωρής στους επισκέπτες. Στα Μανάβικα, επίσης, θα βρείτε την περίφημη τρισδιάστατη τοιχογραφία, η οποία απεικονίζει σκηνές από την καθημερινή ζωή στην Παλιά Πόλη και τον Τσιτσάνη, ο οποίος παίζει μπουζούκι στο μπαλκόνι του.

Αν επιθυμείτε μάλιστα να μάθετε για τη ζωή του Βασίλη Τσιτσάνη, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το Μουσείο «Βασίλη Τσιτσάνη», το οποίο τοποθετείται επίσης δίπλα στον ποταμό Ληθαίο, ενώ κάτω από αυτό θα βρείτε και τα Οθωμανικά Λουτρά.

Αν είστε λάτρεις της ιστορίας, τότε μπορείτε να ξεναγηθείτε στα παρακάτω:

  • το Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού εταιρείας Κλιάφα
  • το Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο
  • το Στρατιωτικό Μουσείο
  • τη Δημοτική Πινακοθήκη
  • το Λαογραφικό Μουσείο
  • Μουσείο Δημήτρη και Λέγκως Κατσικογιάννη
  • Μουσείο Αρχαιολογικής Συλλογής Τρίκκης
  • Μουσείο Ιεράς Μητρόπολης