Δραστηριότητες

Ο Ασπροπόταμος είναι μια περιοχή στο νομό Τρικάλων που ξεχωρίζει για τον φυσικό της πλούτο. Είναι ενταγμένη στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Φύσης 2000 – Natura, και έχει πανέμορφα δάση, λιβάδια και ποτάμια. Πιο συγκεκριμένα Ασπροπόταμος ονομάζεται και το ανώτερο τμήμα του Αχελώου, οι πηγές του ποταμού. Σε αυτά τα μέρη ιδανικές δραστηριότητες είναι η κατάβαση ποταμού και η πεζοπορία.

Πεζοπορία

Στη περιοχή του Ασπροποτάμου , δύο διαδρομές προσφέρονται για πεζοπορία. Η μία έχει ως σημείο εκκίνησης το παραδοσιακό χωριό Χαλίκι και κατάληξη τις πηγές του Αχελώου. Σε αυτή τη διαδρομή θα ακολουθήσετε την βλαχόστρατα προς το δάσος της Ρόνας. Η διαδρομή είναι παραποτάμια από της πηγές της Ρόνας προς εκείνες του Αχελώου, τις οποίες θα συναντήσουμε μετά το γεφύρι του Φίλου. Στην διαδρομή μπορεί και να βρείτε ίχνη από καφέ αρκούδα.
    Μια ακόμα διαδρομή με έντονη και δροσερή κατάληξη είναι αυτή που ξεκινάει από το χωριό Αγία Παρασκευή και δίπλα από το ομώνυμο ποτάμι, περνάμε ένα από τα σπάνια δάση ιτάμου για να καταλήξουμε μέσα από το ελατόδασος στον επιβλητικό καταρράκτη με τη επoνομασία “Μαντάνι του δαίμονα”, ένα εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο ύψους 15 μέτρων.

Ράφτινγκ

Το Ράφτινγκ είναι ομαδικό άθλημα κατάβαση ποταμόυ με φουσκωτή βάρκα. Το πλήρωμα αποτελείται από έναν επαγγελματία οδηγό ποταμού και από 6-12 κωπηλάτες, ανάλογα με το μέγεθος της βάρκας το οποίο καθορίζεται από το βαθμό δυσκολίας του ποταμού και την ποσότητα των νερών του. .Είναι η δημοφιλέστερη υπαίθρια δραστηριότητα γιατί συνδυάζει το υπέροχο άβατο φυσικό περιβάλλον με την αίσθηση της αδρεναλίνης και της περιπέτειας.

Πινγκ-Πονγκ

Στον Πύργο Μαντάνια έχετε, επίσης, την δυνατότητα να διασκεδάσετε παίζοντας Πινγκ Πονγκ και να αντιμετωπίσετε τους φίλους  ή την οικογένειά σας.